Начин на приготвяне
Изсипваме в купа царевичното брашно, отгоре пресяваме бялото брашно, слагаме солта и добре разбъркваме с лъжица.
Водата я стопляме в микровълнова, трябва да е хладка. Слагаме маята във водата и разбъркваме.
Правим кладенче в брашното, сипваме олио и постепенно сипваме водата с маята, като бъркаме с ръка или лъжица.
Забъркваме тесто, то ще стане много лепкаво и гранулесто заради царевичното брашно.
Трябва хубаво да се омеси тесто, като се ползва бяло брашно. Оставяте да втаса тестото, след като втаса, го премесвате пак с помощта на бяло брашно.
Разделяте на шест еднакви топли, слагате малко олио в ръцете и леко натискате да стане с кръгла форма и 2 см дебелина.
Намазвате тавата с олио и ги нареждате, остава да втасат съвсем малко, за да не останат много твърди.
След като са втасали, поръсват се със сирене и с чубрица. Пекат се до пълна готовност на 170 градуса