Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Царевични питки със сирене

Царевични питки със сирене

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167702
Царевични питки със сирене
Снимка: Паулина Стоянова
4 / 5
22/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вместо с обикновени питки днес избрахме да ви изкушим с тези уникални домашни царевични питки - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 350 г
  • бяло брашно - 150 г
  • мая - 1 бр. суха
  • олио - 50 г
  • сол - 3 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • сирене - за поръсване
  • чубрица - 6 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме в купа царевичното брашно, отгоре пресяваме бялото брашно, слагаме солта и добре разбъркваме с лъжица.

Водата я стопляме в микровълнова, трябва да е хладка. Слагаме маята във водата и разбъркваме.

Правим кладенче в брашното, сипваме олио и постепенно сипваме водата с маята, като бъркаме с ръка или лъжица.

Забъркваме тесто, то ще стане много лепкаво и гранулесто заради царевичното брашно.

Трябва хубаво да се омеси тесто, като се ползва бяло брашно. Оставяте да втаса тестото, след като втаса, го премесвате пак с помощта на бяло брашно.

Разделяте на шест еднакви топли, слагате малко олио в ръцете и леко натискате да стане с кръгла форма и 2 см дебелина.

Намазвате тавата с олио и ги нареждате, остава да втасат съвсем малко, за да не останат много твърди.

След като са втасали, поръсват се със сирене и с чубрица. Пекат се до пълна готовност на 170 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: