Начин на приготвяне
Нарежете месото на цели парчета с дължина около 30-40 см.
Сложете ги да се осоляват в обилно количество морска сол за няколко дена, до седмица, след което го изкиснете под леко течаща вода за 1-2 дена. Опитвайте го на вкус, за да го направите с желаната соленост.
Смесете всички прахообразни подправки и счукайте добре чесъна с половината сол.
Разбийте добре яйцата, които служат за спойка и добавете чесновата паста, отново объркайте и прибавете подправките.
Разбъркайте до хомогенна смес, като лимоновия сок използвайте, за да докарате консистенция на гъста боза.
Добре подсушете парчетата месо и ги намажете обилно с тази паста. Пробийте ги от едната страна и ги окачете на връв на проветриво място за 24 часа.
След това поставяте пастърмата в марлена торба, за да се предпази от набези на мухи.
Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена.
Коментари
Нарязвам месото на 2-3 см дебелина, хубаво го покривам със сол за 36 часа, след това махам солта и го кисна в червено вино за 24 часа. Подсушавам го и го валям в подправки: червен пипер (по възможност пушен), чубрица и малко лют пипер. Съхне в хладилника върху домакинска картия, която сменям в началото всеки ден, и за 10 дни е готова.
Има само един проблем, бързо я изяждаме;)))