Не може слагате яйца върху пъстърма. Може и да се натровите. Ако не сте на ясно пъстърмата за да стане крехка са и нужни 1-2 месеца.Пълни глупости пишете. Ще натровите хората.
28.11.2019 19:31
2
1
Ivo
Изкисване под леко течаща вода 1-2 дни ?????????????
23.11.2016 17:01
21
Албена Асенова
Това едва ли ще го приготвя,но с удоволствие ще го хапна.
13.05.2016 20:54
3
5
ariadna
аз поставям филето в тава покрито със ситна сол на терасата,но само за 24 часа,защото ако е повече много се стяга... после се измива еднократно добре от солта ... натепва се добре с подправки-чубрица и червен пипер...закача се на проветриво място на терасата ,покрито с хартиен плик от хляб да не се праши...и след около 7-10 дни е готово...става като филе елена...иии много вино изпива...
05.12.2013 19:13
31
2
1
Monika Ivanova
по този начин го правим и ние вкъщи и всички винаги казват, че е по-добро и от филе Елена, което е 30лв-кг. и никога не можем да си позволим
13.05.2016 20:42
7
aglea
На мен ве ми е ясно кои са прахообразните подправки !?
13.09.2013 19:18
9
4
1
Сашо
мляна чубрица например
07.12.2014 07:23
4
Катя
Абе мойта е по лесна и резултата е много вкусен.
Нарязвам месото на 2-3 см дебелина, хубаво го покривам със сол за 36 часа, след това махам солта и го кисна в червено вино за 24 часа. Подсушавам го и го валям в подправки: червен пипер (по възможност пушен), чубрица и малко лют пипер. Съхне в хладилника върху домакинска картия, която сменям в началото всеки ден, и за 10 дни е готова.
Има само един проблем, бързо я изяждаме;)))
26.05.2013 00:21
23
Eli
Едно не разбирам само. Какво означава да го изкисваме 1-2 дни във вода. Да го мием и после да го връщаме в солта ли?
16.03.2013 21:16
17
6
2
аз
забравих да спомена,че добавям и малко чимен в сместа/важен е да го има/...а някои добавят и смачкан чесън няколко скилидки,но това за тези които обичат чесън :)
14.12.2014 00:32
2
аз
Аз съм я правил като покривам месото със кило поне сол и 1 пръст вода,за да попие в месото солта.Солта може и да е морска или хималайска за еко любителите.След 2 дни го изпирам в тава на чешмата и го отцеждам.После валям в подправки /сладък червен пипер, лъжичка лют също,чубрица повечко, лъжичка кимион млян/.Отупвам мръвките в тази смес така, че да се закрепи в месото и оставям да изсъхне леко за 1 ден в хладилника.После окачвам на терасата и покривам с плат/марля или тензух/ да не кацат мухи директно на месото.
Нарязвам месото на 2-3 см дебелина, хубаво го покривам със сол за 36 часа, след това махам солта и го кисна в червено вино за 24 часа. Подсушавам го и го валям в подправки: червен пипер (по възможност пушен), чубрица и малко лют пипер. Съхне в хладилника върху домакинска картия, която сменям в началото всеки ден, и за 10 дни е готова.
Има само един проблем, бързо я изяждаме;)))