Фокача от парено тесто

РосицаРосица
Помощник Готвач
119
489
164
189
2
31/12/2019
"Само за майстори - фокача, но не месена, а от парено тесто. Готови ли сте за предизвикателството?"
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 459
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата заедно с маслото се кипва с щипка сол. Към кипналата вода се прибавя брашното и се бърка с миксер на най-висока степен, докато тестото не започне да се отлепя от стените.

Леко се охлажда и се прибавят последователно яйцата.

Прибавя се 2/3 от кашкавала, нарязан на кубчета.

В намазнена тава се поставя така приготвеното парено тесто и отгоре фокачата се поръсва с останалия кашкавал.

Пече се около 35 мин. на 180 градуса.

Фокачата от парено тесто е много вкусна.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Ако си търсите качествена тава на приемлива цена, това е правилния избор! С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар