Начин на приготвяне
Натрошава се маята в 100 мл хладка вода и се разбърква със захарта. Оставя се да шупне на топло за 10 минути. Пресява се брашното и сипваме останалата вода, маята, солта, олиото и замесваме средно меко тесто.
Намазва се отгоре с олио и оставяме на топло да втаса 40 минути.
Приготвя се ароматното масло, като се разтопи за секунди в МВ, добавя се олиото и ситно нарязан магданоз. Сиренето се натрошава, беконът се нарязва на кубчета. С намазнени ръце се къса топче като орех, сплесква се и в средата се поставя малко сирене и парченца бекон.
Оформя се на топчета, топим в ароматното масло и нареждаме в малка форма за кекс, намазана с масло и поръсена с галета.
Оставя се да втаса още 15 минути. Печем хляба в загрята фурна 170 градуса за 25 минути до златиста коричка.
Изважда се в чиния, може и да се обърне като солен кекс - както ви харесва.
Добър апетит! Хлябът с бекон и сирене е готов.