Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с бекон и сирене

Хляб с бекон и сирене

Хляб с бекон и сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Вместо да правите сандвичи, пригответе ароматен хляб с бекон и сирене"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • хладка вода - 300 мл
  • захар - 1 ч.л. равна
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • типово брашно - 4 ч.ч.
  • ароматно масло
  • масло разтопено - 40 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • бекон - 3 ленти
  • сирене - 60 г
  • масло - за намазване
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в 100 мл хладка вода и се разбърква със захарта. Оставя се да шупне на топло за 10 минути. Пресява се брашното и сипваме останалата вода, маята, солта, олиото и замесваме средно меко тесто.

Намазва се отгоре с олио и оставяме на топло да втаса 40 минути.

Приготвя се ароматното масло, като се разтопи за секунди в МВ, добавя се олиото и ситно нарязан магданоз. Сиренето се натрошава, беконът се нарязва на кубчета. С намазнени ръце се къса топче като орех, сплесква се и в средата се поставя малко сирене и парченца бекон.

Оформя се на топчета, топим в ароматното масло и нареждаме в малка форма за кекс, намазана с масло и поръсена с галета.

Оставя се да втаса още 15 минути. Печем хляба в загрята фурна 170 градуса за 25 минути до златиста коричка.

Изважда се в чиния, може и да се обърне като солен кекс - както ви харесва.

Добър апетит! Хлябът с бекон и сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: