Много лесен и вкусен тутманик с масло

Мария СимоваМария СимоваГуру116558109414
03/04/2017
"Перфектен за закуска, перфектен за всяко време на деня - опитайте и споделете с всички "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 181
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете закваската, като в 100 мл от водата разтворите захарта и маята заедно с 1 с.л. от брашното, оставете на топло да втасва.

През това време, в купа пресейте брашното, оформете кладенче и в него добавете солта, останалото количество топла вода и олиото. Прибавете закваската и с шпатула започнете да бъркате до получаването на много, много меко тесто, леко лепнещо по ръцете.

Оформете топка с намазани с олио ръце и поставете в намазана с олио купа, завийте със стреч фолио и поставете на топло да утрои обема си. За тази цел аз ползвам фурната включена на 50 градуса.

През това време натрошете сиренето, настържете кашкавала и разтопете маслото поотделно.

В средата на кръгла тава 28 см, намазана с 2 с.л. разтопено масло, обърнете тестото от купата. С пръсти (без премесване) започнете да теглите тестото към краищата на тавата.

Намажете получения лист 2 с.л масло поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете листа на две (като полумесец), намажете с масло, поръсете със сирене и кашкавал. Сгънете отново на две и дърпате с пръсти към края на тавата.

Изравнете тестото, намажете с останалото масло, нарежете на (желаните от вас размери) квадрати и поръсете с малко сирене. Включете фурната на 200 градуса и след като нагрее поставете тавата (без второ втасване). Печете за около 30-35 минути, до златисто-кафяв цвят.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар