Патешко филе на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Патешко филе на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Перфектното патешко филе, приготвено по здравословен начин"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 300 г гърди
  • портокали - 2 броя
  • коняк - 40 мл
  • вино - 50 мл бяло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото филе се почиства от тлъстинките и леко се нацепва с нож.

Хубаво се посолява и поръсва с черен пипер и се накисва в сока от двата портокала, коняка, бялото вино и 1 малка лъжичка мед.

Оставя се така за 4 часа в хладилник. Вади се и добре се отцежда за 1 час в гевгир.

Загрява се част от почистената патешка мазнина в тиган с наребрено дъно или с него се намават решетките на скарата.

Слага се отгоре патешкото да се запече от двете страни добре на не силно загряна скара.

Докато се пече се маже с четка с маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
42
30
21
10
Дай твоята оценка: