Начин на приготвяне
Бобът се накисва от предната вечер. Отцеждаме и измиване накиснатия боб. Сваряваме го , заедно с лимоновата кора, лука и дафиновите листа.
Отцеждаме лозовите листа и ги подсушаваме върху домакинска хартия. Намасляваме тавичка за печене и покриваме дъното и стените с лозовите листа, като оставяме краищата им да излизат над горния ръб на съда.
Отцеждаме сварения боб и отстраняваме лука, лимоновата кора и дафиновите листа. Намачкваме боба с преса за картофи на гладко пюре. Към него добавяме изварата, чесъна, лимоновия сок, яйцата, магданоза и маслините. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Изсипваме сместа в тавичката, като с лъжица притискаме хубаво навсякъде и заравняваме. Завиваме отгоре краищата на лозовите листа, като ако е необходимо ползваме още листа, за да се покрие.
Покриваме тавичката с алуминиево фолио и я поставяме в по-голяма тава, пълна до 1/3 с вода. Печем на водна баня за около 1 час. След като терина е изпечен го оставяме да се охлади за около 2 часа.
Отделяме го от стените на тавичката с помощта на нож и го нарязваме и сервираме.