Начин на приготвяне
Почистените и измитите пилешки бутчета се слагат с олиото в тиган и се запържват до златисто. Когато са готови се прехвърлят в тенджера, заливат се с вода и се варят на бавен огън.
В същия тиган, в който сме пържоли бутчетата, запържваме кромида и чесъна, добавяме постепенно почистените и нарязани на ситно зелении - пресния лук, лапада и киселеца. Когато се позадушат, се добавя брашното, червения пипер и доматите.
При непрекъснато бъркане се добавя по малко от бульона, във който се варят бутчетата (няколко черпака). Оставя се да поври няколко минути и цялата смес от тигана се прехвърля в тенджерата при бутчетата.
Пилешката супа ври още 20-30 минути, добавят се измитите цели джанки, дафиновите листа и при намален котлон се оставя да покъкри още 10-15 минути.
Отстранява се от котлона, подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус и се поръсва със нарязания на ситно магданоз.
Супата от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски е готова.