Шпек закуски

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
631
3
27/05/2017
"Само кажете на децата вълшебната дума шпек и те сами ще дотичат на масата "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 111
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме леко водата и слагаме маята и захарта, заедно с 2-3 с.л. от брашното.

Пресяваме брашното и го слагаме в дълбока купа. Правим кладенец в другото брашно и слагаме активиралата се мая и 3 с.л олио. Замесваме меко тесто.

Делим тестото на 4 равни части и оформяме топки, като ги покриваме с кърпа. Посипваме с малко брашно масата и разточваме всяка топка с точилка с формата на правоъгълник.

В друга купа разбиваме 1 яйце и 1 жълтък. Натрошаваме сиренето и нарязваме на дребно шпек салама. Добавяме натрошеното сирене и салама към разбитите яйца, плюс 1 с.л олио. Белтъкът го разбиваме отделно, с него ще намажем закуските.

Разбъркваме сместа и с лъжица нанасяме от плънката върху разточените листи. Два от тях навиваме на руло, разпъваме с ръце и после навиваме на охлюв. Другите два само нанасяме от плънката, подвиваме навътре двата странични края и навиваме като рогчета.

Редим ги в тава, в която сме сложили лист хартия за печене на разстояние една от друга. Оставяме да втасат за 30 мин. След като втасат, ги мажем с разбит белтък и поръсваме с белтък.

Печем на 180 градуса до готовност.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар