Пилешки гърди с Бешамел на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
31/05/2017
"Запишете си рецептата и обещайте да ни поканите на гости Виното ще бъде от нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 591
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди, картофите, морковите, лука и пиперката на малки кубчета поотделно.

В тиган с малко олио запържете лука и пиперката до омекване, добавете морковите и картофите, разбъркайте. Поставете пилешкото месо, разбъркайте и запържете до промяна на цвета на месото. Добавете граха, посолете и пържете на бавен огън, прибавете магданоза и ситно нарязания чесън, отстранете ястието.

За Бешамела в студеното мляко разтворете брашното, добавете жълтъка, черния пипер и посолете на вкус. Разбъркайте и поставете на слаб огън, гответе до сгъстяване.

В намазана тавичка с олио разпределете зеленчуковата смес равномерно, като отделите 3-4 лъжици от сместа. Полейте ястието с Бешамела, поръсете с настъргания кашкавал равномерно и в средата на тавата поставете заделените лъжички от зеленчуковата смес в кръг.

Запечете ястието в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист загар на кашкавала.

Практично и много вкусно ястие със сос Бешамел на фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар