Пилешки гърди с Бешамел на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
31/05/2017
"Запишете си рецептата и обещайте да ни поканите на гости Виното ще бъде от нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 246
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди, картофите, морковите, лука и пиперката на малки кубчета поотделно.

В тиган с малко олио запържете лука и пиперката до омекване, добавете морковите и картофите, разбъркайте. Поставете пилешкото месо, разбъркайте и запържете до промяна на цвета на месото. Добавете граха, посолете и пържете на бавен огън, прибавете магданоза и ситно нарязания чесън, отстранете ястието.

За Бешамела в студеното мляко разтворете брашното, добавете жълтъка, черния пипер и посолете на вкус. Разбъркайте и поставете на слаб огън, гответе до сгъстяване.

В намазана тавичка с олио разпределете зеленчуковата смес равномерно, като отделите 3-4 лъжици от сместа. Полейте ястието с Бешамела, поръсете с настъргания кашкавал равномерно и в средата на тавата поставете заделените лъжички от зеленчуковата смес в кръг.

Запечете ястието в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист загар на кашкавала.

Практично и много вкусно ястие със сос Бешамел на фурна.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар