Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Милинки от тефтера

Милинки от тефтера

Милинки от тефтера
Снимка: Николина Панчева
1 / 2
02/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Такава рецепта за милинки извадихме от старите тефтери - истинско чудо Опитайте я и вие"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 пак. (7 г)
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • хлебна сода - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г или друга мазнина
  • сирене - 150 г или извара
  • яйце - 1 за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се леко водата и към нея се добавя щипка захар и маята. Оставя се да втаса, а през това време се подготвя брашното, което се разстила в тава и се прави кладенче, в което се поставя млякото, в което е загасена содата и малко сол на вкус. Започва да се добавя брашното, когато втаса маята се прибавя към тестото и пак се меси до получаване на меко тесто.

Готово е тогава, когато престане да лепне по пръстите. Сега се завива с нещо и се оставя да втаса. Когато втаса, се меси още веднъж и се добавя мазнината, пак се оставя да втаса на топло. Ако е студено в стаята, се включва фурната на най-ниската степен и се поставя вътре. След около 1 час е удвоило обема си.

На плота се слага малко брашно и тестото се разточва с точилка на средна дебелина. Сиренето се намачква с вилица и се поставя в началото на листа, завива се на стегнато руло и се нарязва на равни части. Те се нареждат в намазана с мазнина тава и се мажат с яйце. Пече се на 180 градуса до готовност. Моята фурна е силна и за около 20 минути е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: