Картофен пай със спанак

Iva BerkovaIva Berkova
Новак
7
1
08/06/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се пасират с разтопено масло, брашно, нишесте, 2 жълтъка, сол и черен пипер.

С полученото пюре се облепват стените и основата на форма с кухненска хартия и се оставя малко количество, за да се оформят краищата на пая преди печене. Спанакът (копривата) се задушават заедно с лука в мазнина и малко вода за няколко минути.

Натрошеното сирене или изварата се смесва с разбити 3 яйца и 2 белтъка, сметаната, сол, черен пипер и брашното за да се сгъсти.

Получената смес се изсипва в центъра на пюрето и се пече на 180 градуса до получаване на златист цвят.

Изчаква се поохлади, за да се стегне и тогава се вади от формата

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар