Гъби кладница със сметанов сос

09/06/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Вкусно ястие, която може да приготвите с гъби кладница, купени или набрани лично от вас!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 944
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кладницата и отрежете твърдата долна част на пънчетата. Загрейте маслото в съд на котлона и добавете стрък мащерка.

След 1 минута добавете нарязаните гъби, разбъркайте и оставете да се задушават за няколко минути.

След това добавете скълцания или пресован чесън и извадете клонката мащерка. Оставете за още няколко минути, докато кладницата хубаво омекне.

Не е нужно да я задушавате много, защото може да стане жилава. Добавете сол, щипка захар, прясно смлян черен пипер и и индийското орехче. Разбийте сметаната и я добавете към гъбите.

Разбъркайте за 1-2 минути и снемете от котлона и разбъркайте с прясно накълцан копър. Поднесете гъбите кладница с гарнитура от картофена салата.подобни рецепти тук

5 15
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Kirilka
Kirilka
10.03.2017 17:59
Скоро и аз ще я направя,вярвам че е така,благодаря ви!
0
0
диди
диди
14.10.2015 13:14
Хубава е рецептата само дето не става ясно каква е сметаната, заквасена или течна. И какво означава 'разбийте'? Доколкото съм наясно готварските сметани не се разбиват като сладкарските.
1
3
mihaela
mihaela
27.05.2014 13:05
страхотна е
2
0
жеси
жеси
21.02.2015 18:09
да така е, вече няколко пъти правя тази рецепта!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв