Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Сърце от спанак и рикота

Сърце от спанак и рикота

TsvetelinaTsvetelina
Новак
25
Сърце от спанак и рикота
Снимка: Tsvetelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Когато сте влюбени, всичко е по-вкусно"

Необходими Продукти

  • спанак - 4 връзки
  • рикота - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • черен пипер
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака, сложете го в тенджерка и задушете, без да добавяте вода, само със собствената, която той ще пусне.

Добавете малко зехтин и ситно нарязаната скилидка чесън. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, прибавете рикотата и бъркайте. Накрая добавете малко магданоз и изключете котлона.

В купичка разбийте яйцата, добавете щипка сол и прибавете към сместа от спанака и рикотата.

Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие, излейте сместа и гответе до готовност на яйцата по ваш вкус.

В чиния сложете форма на сърце, оформете ястието украсете по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: