Шницели от леща

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424492506171
Шницели от леща
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 2
02/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Веге шницели от леща - непременно опитайте тази вкуотия"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч. кафява
  • моркови - 8 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • кукума
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата от предния ден. След това я измиваме и сваряваме за 15 минути.

Добре изцедената леща подправяме с подправките - сол, пипер и куркума. Три от морковите нарязваме на ситно и добавяме в лещата. Счупваме и яйцата вътре, за да стане спойка между зрънцата.

Добавяме малко брашно, за да се избегне оводняване на шницела. А за да са по-сладки добавяме и глава лук, нарязана на много ситно. Всичко добре объркваме и ако е рядко добавяме още брашно.

Така върху хартия за печене оформяме шницели, посипваме ги с мазнина и запичаме докато станат кафяви.

Останалите моркови нарязваме на кръгчета и задушаваме с малко зехтин и вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: