Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Здравословна питка с кашкавал

Здравословна питка с кашкавал

Здравословна питка с кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
24/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ухае невероятно, вкусът е страхотен, на всичкото отгоре е и здравословна"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 400 г
  • грахам - 200 г
  • ръжено брашно - 100 г
  • оризово брашно - 100 г
  • мая - 1 пакетче суха /10 г/
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • кашкавал - 150 г нискомаслен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички видове брашно. Добавете маята, солта, захарта и зехтина. Наливайте на тънка струя хладка вода, докато брашното се навлажни. Замесете тесто.

Тестото е готово, когато се получи топка. Покрийте купата с кърпа.

Оставете тестото да си почине и поотпусне.

Готовото тесто разтеглете върху набрашнена повърхност и оформете питката.

Сложете питката в суха и намазнена тава.

Изпечете питката във фурна, като започнете от 50 градуса и постепенно стигнете до 200 градуса.

Преди готовност, поръсете питката с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Здравословната питка с кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Питката изглежда много вкусно ще пробвам рецептата
24.09.2018 15:55