Начин на приготвяне
За това ястие подготовката на продуктите отнема повече време, тъй като е необходимо да измиете, сварите, обелите и нарежете на кубчета картофите, да измиете, почистите от дръжки и семки чушките, да ги изпечете, обелите и нарежете на дребно, да обелите и нарежете на дребно един розов домат и най-накрая да почистите и нарежете на тънко, а най-хубаво да рендосате моркова.
Сложете в тиган 4-5 супени лъжици олио и изсипете моркова да се задуши, докато омекне. Прибавете домата и пържете, докато изври течността от него, тогава изсипете чушките и допържете за кратко.
В тенджера сипете олио да покрие дъното, запържете за кратко сварените картофи, овкусете със сол, малко чер пипер и добавете вече изпържените домат, чушки и морков. Разбъркайте и гответе кратко, колкото да се смесят.
При сервиране добавете пресен магданоз. Тази лютика е вкусна и студена, самостоятелно поднесена или като гарнитура
За мен е най- вкусната, защото това е вкуса от детството ми, а сега и аз я приготвям с удоволствие.