Стерилизирани краставички в буркани

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
348
2k
746
1k
3
23/08/2017
"Не е все тая дали ще си ги вземете от магазина или ще опитате от домашните стерилизирани краставички, нали "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 595
  • Преглеждания за месеца5892
  • Преглеждания за седмицата284
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за 1 буркан от 800 мл
  • корнишони - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • копър - 1 стрък
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 5 с.л. винен 6%
  • вода
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Измийте и почистете краставичките. Подредете ги в чист буркан.

Обелете и измийте лука, и го нарежете на ивички, след което го сложете в буркана при краставичките.

Нарежете копъра на дребно и него прибавете в буркана. Сложете 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, и 5 с.л. чист винен оцет.

Налейте вода в буркана, така че да се покрият краставичките. Затворете здраво с капачка и сложете да стерилизирате.

Щом водата заври засечете времето - трябва да ври 10 минути. След това извадете буркана от водата и обърнете с капачката надолу.

Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
За вашата зимнина препоръчваме:
Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
3.25 лв.
Виж ››

Каквото и да ви говорят - най-вкусната зимнина се затваря с помощта на тези качествени цветни капачки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар