Вкусни милинки

Вкусни милинки
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Любимата закуска на малки и големи - това са пухкавите и ароматни милинки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
  • тесто за хляб - 1 бр. готово
  • масло - 1/4 ч.ч. разтопено
  • брашно - за доомесване
  • сирене - за плънка
  • За заливка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме готовото тесто и към него прибавяме разбито яйце и киселото мляко.

Разбъркваме с ръце и като стане лепкаво, постепенно прибавяме разтопено масло (1/4 ч.ч.).

Продължаваме да месим с ръце, докато мазнината се усвои от тестото. Ръсваме и брашно, колкото е необходимо, отново тестото да стане еластично.

Завиваме и оставяме да втаса. Приготвяме две кръгли форми от алуминиево фолио с размери 20 см. диаметър, или други подходящи форми за печене.

Включваме фурната да загрява на 180 градуса.

Намазваме формите с масло. От тестото правим малки топчета. Всяко разтегляме с ръце и отново с ръце намазваме с разтопено охладено краве масло.

Слагаме в средата сирене и отново правим топчета, които подреждаме във формите за печене. Така запълваме целите форми с топчета от тесто пълни със сирене.

Правим заливката, като запържваме в малко масло и лъжица олио, 1 с.л. брашно и малко сол.

Намазваме милинките с разбито яйце и поливаме със запърженото в мазнината брашно.

Печем в загрятата фурна до готовност, за да станат златисти.

Вкусните милинки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: