Начин на приготвяне
В купа слагаме готовото тесто и към него прибавяме разбито яйце и киселото мляко.
Разбъркваме с ръце и като стане лепкаво, постепенно прибавяме разтопено масло (1/4 ч.ч.).
Продължаваме да месим с ръце, докато мазнината се усвои от тестото. Ръсваме и брашно, колкото е необходимо, отново тестото да стане еластично.
Завиваме и оставяме да втаса. Приготвяме две кръгли форми от алуминиево фолио с размери 20 см. диаметър, или други подходящи форми за печене.
Включваме фурната да загрява на 180 градуса.
Намазваме формите с масло. От тестото правим малки топчета. Всяко разтегляме с ръце и отново с ръце намазваме с разтопено охладено краве масло.
Слагаме в средата сирене и отново правим топчета, които подреждаме във формите за печене. Така запълваме целите форми с топчета от тесто пълни със сирене.
Правим заливката, като запържваме в малко масло и лъжица олио, 1 с.л. брашно и малко сол.
Намазваме милинките с разбито яйце и поливаме със запърженото в мазнината брашно.
Печем в загрятата фурна до готовност, за да станат златисти.
Вкусните милинки са готови.