Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Арменска пица - Ламаджо

Арменска пица - Ламаджо

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Арменска пица - Ламаджо
Снимка: Таня Левенова
2 / 3
13/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Една супер вкусна пица по арменска рецепта, с която направо ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. /250 мл/
  • вода - 400 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • за плънката
  • кайма - 250 г /агнешка по възможност/
  • домати - 2 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган - или чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипвате брашното. Правите кладенче и там изсипвате останалите продукти, като замесвате средно меко тесто.

Оставяте го на топло да втаса - около час. През това време омесвате каймата с посочените съставки в рецептата.

Когато тестото е готово го разделяте на 4 части. Вземате едната част и я разточвате на тънко - до 1/2 см. Поставяте я в намазана тава.

Доматите за каймата настъргвате на ренде. С помощта на лъжица разнасяте от плънката равномерно и заглаждате.

Поливате леко със зехтин отгоре и поставяте оформения ламаджо да се пече на висока температура - 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Левенова
Таня Левенова
Доматите за каймата настъргвате на ренде..
13.09.2017 12:49