Начин на приготвяне
Омесва се средно меко тесто, което се оставя да почива 20 минути на топло.
Когато е готово тестото, то се разделя на 3 части-две еднакви и една малка за средата.
От едната част оформяме 5 еднакви топчета. От другата част - 4 малки топчета.
От 5-те топчета разточваме кори, които намазваме с маргарин, масло или олио. Редим ги една върху друга.
Разточваме леко купчината и получената кора делим на 4 части.
От всяка част завиваме кифличка - от върха към основата. Делим кифличката на две - получават се 8 кифлички. Те се редят по края на форма за торта /24 см/.
Формата се намазва предварително с олио и се поръсва с брашно.
След това от другата част също се точат кори и се редят една върху друга
намазани с маргарин помежду им.
Получената кора се нарязва на 8 части - получават се триъгълници, от които се оформя лист. Всеки триъгълник се нарязва по средата и върхът му се промушва отдолу нагоре и се издърпва. Тези листа се редят между кифличките.
Оформя се малката топка и се поставя в средата.
Оформената питка се оставя за 20 мин на топло и покрита, след което се намазва с жълтъка, млякото и олиото.
Питката се поставя в студена фурна и се пече на 180 градуса до готовност.