Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на тънки парчета. Мариновайте го със зехтина, лимоновия сок, подправката за дюнер и сол на вкус. Приберете маринованото месо за около час в хладилника.
Междувременно нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна - на ситно. Почистете и нарежете гъбите на филийки, а чушките - на лентички.
Намажете сача обилно с олио. Подредете месото на сача. Сложете в студена фурна и запечете на 180 градуса за около 20 мин.
Междувременно загрейте 2 с.л. олио в тиган на котлона на умерен огън и запържете нарязаните чушки. След около 5 мин. добавете лука и гъбите.
Пържете около 5 мин и добавете чесъна. Пържете още около 2 мин и разпределете запържените зеленчуци върху пилешките жулиени в сача.
Печете около 10 мин. При готовност поръсете ястието с малко сирене/пармезан за вкус и сервирайте.
Пилешките бутчета на сач със зеленчуци са готови.