Начин на приготвяне
Почистваме котлетите от сьомга, ако имат люспи. Измиваме ги и ги подсушаваме с кухненска хартия. Овкусяваме с малко сол и черен пипер. Натъркваме хубаво котлетите от сьомга. Мажем със зехтин тава за печене и слагаме парчетата. Всяко едно намазваме хубаво с пестото от босилек. От горе поръсваме с каперсите. Печем в загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.
Приготвяме гарнитурата като леко сварим картофите за около 15 минути. След това ги нарязваме на кубчета.
Обелваме, измиваме и нарязваме лука на шайби. Претриваме го леко и го слагаме в тава. Изсипваме и нарязаните картофки, поръсваме с малко сол и изсипваме сметаната. Печем около 10-15 минути в загрята фурна на 200 градуса.
Сервираме котлет сьомга с картофената салата.