Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с ябълков пълнеж

Банички с ябълков пълнеж

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Банички с ябълков пълнеж3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Само хубавите хора като нас и вас получават покана да опитат тези ароматни сладки банички с ябълков пълнеж"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг тип 500
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 150 г
  • свинска мас - 150 г
  • сирене - 250 г
  • вода - 500 мл
  • ябълки - 500 г почистени
  • галета - 150 г
  • захар - 250 г на кристали
  • пудра захар - 50 г
  • канела - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на пълнежа:

Ябълките се настъргват на ренде, прибавя се захарта, галетата и канелата и сместа се разбърква до хомогенизиране.

Тестото се замесва от брашното, солта, 50 г слънчогледово масло и водата, като подобрител може да се сложи 10 г оцет. Тестото трябва да бъде с температура 18-20 градуса. След замесване отлежава 20-30 минути.

Тестото се разделя на късове с маса 120 г, след което се окръгляват. Всяка топка се намазва с мазнина, която представлява смес от 50 г масло и 50 г св. мас, и се подреждат в тава. Оставят се да отлежат 40-80 минути.

През това време те добиват еластичност и годност да се разточват на тънки тестени листове. Готовите късове тесто се разточват на питки, намазват се с олиото и отлежават 20-30 минути.

От всяка питка се формира тънък прозрачен лист, който се поръсва с мазнина и се сгъва на квадрат със страна 20 см. Поставя се пълнежът и се сгъва по диагонала на квадрата.

Формираните триъгълни баници се нареждат една до друга в тава и се поръсват с останалото количество мазнина. Изпичат се веднага след формирането им при температура на печене 250-270 градуса за около 20 минути.

След опичане се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: