Начин на приготвяне
В контейнера на хлебопекарната сложете всички съставки без брашното и маята. Добавете натрошената мая и 800 г от брашното. Пуснете на програма месене+втасване.
Щом започне да меси и да се образува тесто, започнете да добавяте постепенно брашно, докато спре да лепне по стените.
В купичка рендосайте моцарелата и в друга нарежете колбаса на ситно. Аз използвах чоризо, но вие може да сложите предпочитан от вас колбас.
Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот. Разделете го на 14-15 парчета и оформете топки. Всяка топка поставяйте на дланта си и притиснете с другата ръка.
С помощта на четка намажете средата с доматено пюре. Сложете няколко парченца от колбаса и по една с.л. от моцарелата.
Затворете с краищата и подредете плътно в набрашнена тавичка. Покрийте и оставете повторно да втаса.
Разбийте жълтъка с две с.л. прясно мляко, намажете вече втасалата питка и поръсете със сусам.
Печете пълнената питка в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.
Питката с вкусен пълнеж е готова.