Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки с мая и сирене

Пирожки с мая и сирене

редакция:
Пирожки с мая и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Пирожките са универсална вкусотия, която обичаме да хапваме по всяко време на денонощието."

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 25 г
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - 700 г
  • плънка
  • сирене
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топла вода се натрошава и разбърква маята със захарта. Оставя се на топло да се оформи като шапчица и сипваме в брашното.

Добавят се яйцето, останалата вода, олио и сол. Замесва се средно меко тесто, намазва се с олио и оставяме да втаса 30 минути, покрито с фолио. Разделя се на 2 части втасалото тесто.

Първата се точи на правоъгълник, отгоре се натрошава сирене и покриваме с втората разточена кора. Нарязва се на ленти широки по 2 см.

Загрява се олио в дълбок тиган и пържим пирожките от всички страни до златисто на умерен огън, за да не останат вътре сурови. Пухкави и вкусни!

Пирожките с мая и сирене са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: