Пилешко филе с гъбен сос

Таня АрабаджийскаТаня Арабаджийска
Чирак
27
194
270
104
1
24/10/2017
"Усещате ли аромата, божествен е "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128 701
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на пържолки. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да престои 15- 20 мин.

След това в тенджерка се запържва до златисто в малко олио. Изважда се и в същата мазнина слагаме гъбите, нарязани на филийки (гъбите може да са пресни, може и от буркан).

Леко се запържват и се долива вода, колкото да ги покрият. Добавяме и подправките на вкус - сол и черен пипер, ако има още нужда, ронена чубрица, къри, бахар, дафинов лист.

Гъбите врат с подправките 15-20 мин. Пържолките се връщат обратно в тенджерката при гъбите и всичко продължава да ври до готовност.

В купичка се разбива брашното с малко вода и се прецежда, за да няма гранули. Сипва се на тънка струя при непрекъснато бъркане. Ври още 5 мин.

Дафиновият лист и бахарът се махат преди сервиране.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Цвети Райчинова
На мен ми харесва рецептата. Брашното не е много зависи от големината на чашата и количеството воса в соса. ок е1
1
0
Bozhin Lambov
Bozhin Lambov
11.05.2019 18:11
Оправете си рецептата 1ч.ч.брашно това е прекалено много.
4
1