Пилешко филе с гъбен сос

Пилешко филе с гъбен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Усещате ли аромата, божествен е"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 300 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • ронена чубрица
  • дафинов лист
  • бахар
  • къри
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на пържолки. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да престои 15- 20 мин.

След това в тенджерка се запържва до златисто в малко олио. Изважда се и в същата мазнина слагаме гъбите, нарязани на филийки (гъбите може да са пресни, може и от буркан).

Леко се запържват и се долива вода, колкото да ги покрият. Добавяме и подправките на вкус - сол и черен пипер, ако има още нужда, ронена чубрица, къри, бахар, дафинов лист.

Гъбите врат с подправките 15-20 мин. Пържолките се връщат обратно в тенджерката при гъбите и всичко продължава да ври до готовност.

В купичка се разбива брашното с малко вода и се прецежда, за да няма гранули. Сипва се на тънка струя при непрекъснато бъркане. Ври още 5 мин.

Дафиновият лист и бахарът се махат преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изобщо не ми хареса заради чубрицата! Самия сос всъщност е редно да бъде само с вода, брашно, масало и гъбите!
01.05.2024 13:52
Потребител#268223
Потребител#268223
Чубрица с къри???? Малко странна комбинация.
16.07.2022 19:20
3
Анонимен
Анонимен
Чубрица ....на гъбен сос...!?!
20.03.2022 20:53
3
1
Цвети Райчинова
Цвети Райчинова
На мен ми харесва рецептата. Брашното не е много зависи от големината на чашата и количеството воса в соса. ок е1
01.03.2020 11:30
2
Bozhin Lambov
Bozhin Lambov
Оправете си рецептата 1ч.ч.брашно това е прекалено много.
11.05.2019 18:11
7
3