Постен ориз с гъби и спанак на фурна

05/12/2019
"Толкова вкусно и богато, че въобще няма да се сетите за пържола "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 687
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лук на ситно, морковът се обелва и нарязва на кръгчета, гъбите се почистват с четка, спанакът се почиства от стеблата.

Загрява се олио в тенджерка и задушаваме нарязаните лук и моркови.

Добавят се нарязаните на парченца гъби и спанак. Разбърква се и задушаваме за кратко, докато отделената течност от гъбите се поизпари.

Сипва се измит и отцеден ориз, разбърква се, прибавяме сол, черен пипер, мащерка, листенца пресен джоджен, нарязани с магданоза.

Сипва се топла вода да покрие продуктите и оставяме за 3-4 минути на котлона, колкото да набъбне оризът.

Прехвърля се в тавичка и печем ориза в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Уникално вкусно постно ястие! Постният ориз с гъби и спанак на фурна е готов.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар