Задушен свински език с шкембе в масло и лук

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
01/12/2017
"Защо ви е да си приготвите само език, като може да сложите в тигана и шкембе "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 629
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински език - 1/2 кг
  • свинско шкембе - 1 кг
  • кромид лук - 3 големи глави
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • масло - 70 г
  • олио - 2 с. л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Хубаво измийте шкембето и езика и ги сварете в тенджера под налягане с няколко зърна бахар и дафинов лист.

Ако ги варите в обикновена тенджера, ще отнеме доста повече време.

Веднага след сваряването, още докато езикът е топъл, го обелете и почистете.

Нарежете езика и шкембето на парчета.

Може предварително да ги приготвите в по-големи количества и да ги замразите.

В тиган загрейте 2 супени лъжици олио и добавете маслото. Пуснете първо нарязаните на полумесеци глави кромид лук да се позапържат и след като лукът стане златист, го прехвърлете с решетъчна лъжица и разпределете равномерно в предварително подготвените порционни чинии.

В същата мазнина запържете за няколко минути нарязаните на парчета език и шкембе и след това добавете бялото вино. Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус и оставете още за няколко минути под капак.

Разпределете в чиниите, украсете със стрък свежа зелена салата и люти чушлета и сервирайте горещо.

Поднесете с вино или бира.

Добър апетит и наздраве!

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар