Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Задушен свински език с шкембе в масло и лук

Задушен свински език с шкембе в масло и лук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Задушен свински език с шкембе в масло и лук
Снимка: Зори
2 / 4
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Защо ви е да си приготвите само език, като може да сложите в тигана и шкембе"

Необходими Продукти

  • свински език - 1/2 кг
  • свинско шкембе - 1 кг
  • кромид лук - 3 големи глави
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • масло - 70 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте шкембето и езика и ги сварете в тенджера под налягане с няколко зърна бахар и дафинов лист.

Ако ги варите в обикновена тенджера, ще отнеме доста повече време.

Веднага след сваряването, още докато езикът е топъл, го обелете и почистете. Нарежете езика и шкембето на парчета.

Може предварително да ги приготвите в по-големи количества и да ги замразите.

В тиган загрейте 2 супени лъжици олио и добавете маслото. Пуснете първо нарязаните на полумесеци глави кромид лук да се позапържат и след като лукът стане златист, го прехвърлете с решетъчна лъжица и разпределете равномерно в предварително подготвените порционни чинии.

В същата мазнина запържете за няколко минути нарязаните на парчета език и шкембе и след това добавете бялото вино. Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус и оставете още за няколко минути под капак.

Разпределете в чиниите, украсете със стрък свежа зелена салата и люти чушлета и сервирайте горещо.

Поднесете мезето с вино или бира.

Добър апетит и наздраве!

Задушеният свински език с шкембе в масло и лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: