Постен ориз с микс от гъби

04/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123543
"Не е трудно да постиш, особено когато има такива постни вкусотии "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Приготвяме си всички зеленчуци, като кълцаме на ситно лука и чесъна, на малко по-едро - моркова и зелената чушка. Гъбите режем на едри парченца, а доматите обелваме и настъргваме.

2. Задушаваме в олиото до омекване първо лук, чушка и моркови с щедра щипка сол, а после добавяме гъбите. Готвим 8-10 минути на умерен огън и наливаме брендито. Когато то се изпари, идва ред на настърганите домати и чесъна. Разбъркваме добре и пържим още 2 до 3 минутки.

3. Приготвяме си ориза, предварително измит от нишестето, и отмерваме количество вода (на 1 част ориз - 2.5-3 обемни части вода).

4. Сипваме ориза и го запържваме за кратко при непрестанно бъркане. Добавяме копъра, половината магданоз, черния пипер и още малко сол и наливаме водата.

5. Готвим под капак до поемане на всичката течност - около 18 минути (първо на силен огън, а след завиране, намаляме на среден до слаб). Зависи от вида на ориза, затова си го наглеждаме и ако е нужно. сипваме още малко водичка, докато стане напълно готов. Оставяме го за 5-10 минути да почине преди сервиране.

6. Поднасяме порциите поръсени с прясно накълцан магданоз.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар