Кисело зеле със свински гърди

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
416
465
2
05/12/2017
"Обичано от всички ястие, което е добре дошло на всяка трапеза "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 893
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свински гърди - 800 г
  • кисела зелка - 1 средно голяма
  • олио - около 200 - 300 мл /зависи колко са мазни гърдите/
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се измиват и нарязват на порции. В затоплената мазнина се запържват местните късове до хубава карамелена коричка.

Добавя се червеният пипер за кратко и се посолява леко месото.

Добавя се нарязаното зеле. Доливат се 2 чаени чаши вода и се оставя за 15-20 минутки да се задуши.

Ястието се изсипва в тава и се поставя във фурната. Готви се на 200 градуса за 40 минути.

Готовото свинско със зеле се подправя с черен пипер.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар