Стерилизирана туршия

Stef VichkovaStef VichkovaНовак821
12/12/2017
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 673
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • карфиол - 10 кг
  • зеле - 2 кг
  • моркови - 1.5 кг
  • камби - 1.5 кг или червена капия
  • кервиз - по желание
  • За марината
  • олио - 1 кг
  • оцет - 1 кг
  • сол - 200 г
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства и накъсва на дребно. Зелето се накълцва на ситно, а марковите се рендосват на едрата страна.

Ако желаете кервиз, той също се наситнява. Всичко се слага в голям съд и се обърква.

За маринатата всичко се слага в тенджера до завиране, а след това трябва да изстине.

Марината се обърква с туршията, като остава да престои всичко 2-3 часа.

Пълни се в бурканите до с достатъчно марина. Стерилизира се за 2-3 мин.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар