Начин на приготвяне
Смесете маята, захарта, малко хладко мляко и малко брашно. Покрийте кваста с кърпа и оставете на топло място, докато удвои обема си.
Сипете шупналата мая в кладенче по средата на пресятото брашно. Заедно с останалите продукти замесете меко и еластично тесто, като при нужда се добавя още малко брашно.
Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да втаса отново на топло.
Запържете скълцания лук в сгорещеното масло и накрая го посолете. Готовото тесто разстелете на тънка кора. Разпределете лука, поръсете с малко риган и поръсете с натрошеното сирене.
Завийте кората на руло и го усучете. Сложете го завито на кравай в намазнена форма за печене. Намажете го с разбито яйце и сложете усуканицата с лук да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна.
Коментари