Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Празнично свинско филе с хрупкава коричка

Празнично свинско филе с хрупкава коричка

Празнично свинско филе с хрупкава коричка
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Поводи да похапнем вкусно свинско филе с хрупкава коричка винаги ще се намерят"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 600 г
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • магданоз - 1 връзка
  • песто - зелено /рукола, босилек/
  • рукола
  • зелен лук - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • кашкавал
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 к.ч.
  • сол
  • телешки бульон - 2 с.л. концентрат
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г + 50 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бял пипер - млян
  • замразени зеленчуци - бейби моркови, карфиол, брюкселско зеле, броколи
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете филето на 4 по-малки филета - всяко по 150 г. От така получените парчета направете пържоли.

Начукайте пържолите внимателно, без да ги разкъсвате /отвътре навън/.

Намажете всяко парче филе с песто и поръсете с настърган на едро ренде кашкавал.Свийте всяко филе на руло.

Нарежете магданоза, копъра, зеления лук и руколата на ситно.

Чукнете яйцата, добавете галетата, обелените и настъргани картофи и зелените подправки. Овкусете със сол.

Разбъркайте и нанесете тънка коричка върху горната част на рулата.

Загрейте олиото във фритюрник или в достатъчно дълбок съд, в който мазнината да покрива филето.

Изпържете филето в загрятата мазнина с коричката нагоре за около 3-4 минути.

Наредете филетата върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината, след което ги подредете в тава за печене.

Изпечете ги в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.

Сварете ориза във вода до готовност. Отцедете от водата, овкусете със сол, бял пипер и добавете 50 г масло. Разбъркайте.

Загрейте останалото масло и задушете зеленчуците за около 10 минути. Овкусете със сол.

Разтворете телешкия бульон с 2 ч.ч. вода. Добавете маслото и загрейте до кипване.

Размийте брашното с малко вода, за да се получи кашичка и сгъстете соса.

Сервирайте свински пържоли, като ги разрежете и полеете със соса, а гарнитурата оформете от ориза и зеленчуците.

Весел празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: