Начин на приготвяне
Оформете филето на 4 по-малки филета - всяко по 150 г. От така получените парчета направете пържоли.
Начукайте пържолите внимателно, без да ги разкъсвате /отвътре навън/.
Намажете всяко парче филе с песто и поръсете с настърган на едро ренде кашкавал.Свийте всяко филе на руло.
Нарежете магданоза, копъра, зеления лук и руколата на ситно.
Чукнете яйцата, добавете галетата, обелените и настъргани картофи и зелените подправки. Овкусете със сол.
Разбъркайте и нанесете тънка коричка върху горната част на рулата.
Загрейте олиото във фритюрник или в достатъчно дълбок съд, в който мазнината да покрива филето.
Изпържете филето в загрятата мазнина с коричката нагоре за около 3-4 минути.
Наредете филетата върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината, след което ги подредете в тава за печене.
Изпечете ги в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.
Сварете ориза във вода до готовност. Отцедете от водата, овкусете със сол, бял пипер и добавете 50 г масло. Разбъркайте.
Загрейте останалото масло и задушете зеленчуците за около 10 минути. Овкусете със сол.
Разтворете телешкия бульон с 2 ч.ч. вода. Добавете маслото и загрейте до кипване.
Размийте брашното с малко вода, за да се получи кашичка и сгъстете соса.
Сервирайте свински пържоли, като ги разрежете и полеете със соса, а гарнитурата оформете от ориза и зеленчуците.
Весел празник!