Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»По-здравословна баклава

По-здравословна баклава

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
По-здравословна баклава
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Който обича баклава, но се храни здравословно, ще се зарадва на този по-полезен неин вариант"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • кокосова захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
  • канела - 1 пакетче
  • олио - 100 мл
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • кокосова захар - 1/2 ч.ч
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените орехи се смесват с кокосовата захар и канелата. Разбъркват се.

След това се вземат две кори. Върху тях се ръси от орехите, канелата и кокосовата захар.

След това корите се навиват на руло. То се реже на два пръста разстояние. Получените розички се редят в тава плътно една до друга.

Същото се повтаря и с останалите кори.

След като са наредени всички розички, се заливат с олиото. То трябва да е завряло. Във всяка розичка се сипва по малко, за да се разтвори.

Подредената баклава се слага във фурната. Пече се около 10-тина минути, да се зачерви леко.

Оставя се да изстине хубаво.

След това се приготвя сиропът. Той се приготвя, като се сложи вода със захарта и меда да заврат. Когато се сгъсти сиропът, се залива баклавата с него.

Готовата баклава трябва да се остави за 10 - 12 часа да напие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: