Руло с печени ябълки

02/01/2018
К.Георгиева
отК.ГеоргиеваЧирак46121
"Аромат, който ще ви хване за носа и буквално ще ви завлече в кухнята "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 059
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • олио - 80 мл, или разтопено масло
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 100 г
  • портокал - настъргана кора от 1/2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясна мая - 1/2 кубче от 42 г
  • За плънката
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - настъргана от 1 лимон по желание
  • стафиди - 3 с.л., или др. сушени плодове
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в леко затопленото мляко. Към нея се прибавят захарта и яйцата и се разбърква. Добавят се портокалова кора и ванилия. Накрая се сипва маслото или олиото. Добавя се брашното и се омесва меко и еластично тесто. Оставя се на топло да втаса.

Ябълките се режат на половинки, без да се белят, и се почистват от семките. Поставят се в тава с алуминиево фолио, поръсват се със захарта и се изпичат, докато омекнат и се карамелизира захарта. Оставят се да изстинат.

Тестото се разточва на правоъгълна кора, като от двете страни се режат ленти, а в средата ябълките се поставят върху тестото, а над тях - ядките и сушените плодове, по желание и настърганата лимонова кора.

Лентите се кръстосват върху плънката и се оформя рулото.

Прехвърля се в тава с хартия, намазва се с яйце и се оставя отново да втаса 15-20 мин. След това се пече на 180 градуса с вентилатор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар