Печен боб на фурна

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
19/12/2016
"Колко пъти в седмицата си хапвате боб? Предлагаме ви една неустоимо вкусна класическа рецепта типична за македонския край - не е и никак трудна за приготвяне "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286 626
  • Преглеждания за месеца1363
  • Преглеждания за седмицата579
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 6 часа във вода или за цяла нощ. След това излейте водата и го сложете с нова да се вари, докато омекне леко. Тогава долейте малко олио и подправките на вкус.

Отделно запържете нарязаните лук, морков и чушка. Щом омекнат, овкусете и тях с подправки и ги объркайте с доматеното пюре.

Сипете боба с водата му в дълбока тава и добавете запържените зеленчуци.

Сложете боба да се пече в умерено загряна фурна, докато водата изври почти изцяло.

Рейтинг

5 25
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Andrey Iliev
Andrey Iliev
31.12.2018 05:40
Доста добре стана по тая рецепта. А и от боба си зависи
0
0
Галя Недялкова
За първи път приготвям боб по този начин, получи се разкошно и вече е любим в нашият дом. Препоръчвам на всеки да го опита :)
0
0
Цветина
Цветина
21.01.2017 21:58
Аз го направих с домати, суха чушка и добавих черен пипер. Стана страхотно!
1
0
Камен Петров
Камен Петров
27.12.2017 23:46
Винаги може да се експериментира, и аз така правя,
0
0