Телешки кебап с доматен сос

07/01/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"Гледайте на това като на вкусна печена торта от телешко месо, която трябва да се поднесе с хубаво червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в подходяща тава. Отгоре се слага настърган лук, ситно накълцан магданоз и ситно нарязана 1/2 зелена чушка, а чесънът се пресова. Овкусява се със сол, кимион, черен и червен пипер.

Всичкото това се омесва хубаво. После каймата се разстила добре по цялото дъно на тавата като леко се притиска. Нарязва се на триъгълници като пица.

Маслото се разстопява, оставя се да се поохлади малко и се залива каймата. С помощта на четка се разнася навсякъде отгоре.

Отделно в купа се смесват доматеното пюре, доматеният сок и водата. С тази смес отново се залива каймата и се разнася навсякъде.

Отгоре по средата се нареждат във вид на цвете нарязаната на ленти 1/2 чушка и 1/2 домат. Посоляват се по желание.

Телешкият кебап се пече в загрята фурна на 190 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар