Телешки кебап с доматен сос

Телешки кебап с доматен сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
07/12/2019
"Гледайте на това като на вкусна печена торта от телешко месо, която трябва да се поднесе с хубаво червено вино"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 577
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в подходяща тава. Отгоре се слага настърган лук, ситно накълцан магданоз и ситно нарязана 1/2 зелена чушка, а чесънът се пресова. Овкусява се със сол, кимион, черен и червен пипер.

Всичкото това се омесва хубаво. После каймата се разстила добре по цялото дъно на тавата като леко се притиска. Нарязва се на триъгълници като пица.

Маслото се разстопява, оставя се да се поохлади малко и се залива каймата. С помощта на четка се разнася навсякъде отгоре.

Отделно в купа се смесват доматеното пюре, доматеният сок и водата. С тази смес отново се залива каймата и се разнася навсякъде.

Отгоре по средата се нареждат във вид на цвете нарязаната на ленти 1/2 чушка и 1/2 домат. Посоляват се по желание.

Кебапът се пече в загрята фурна на 190 градуса.

Телешкият кебап с доматен сос е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар