Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Пита с пилешко и лук

Пита с пилешко и лук

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289482988581
Пита с пилешко и лук1 / 2
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - за намазване
  • маслено тесто - 350 г
  • пилешки гърди - 230 г (сварени нарязани на едро)
  • шунка - 100 г (нарязана на кубчета)
  • пресен лук - 8 стръка (нарязан на 4 см)
  • чедър - 100 г настърган
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 3 бр. разбити
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с масло форма за торта с диаметър 23 см - отваряща се.

Разточете тестото и сложете във формата наредете пилешкото, шунката, лука и сиренето.

Разбийте заедно млякото яйцата и подправките. Излейте сместа върху пълнежа и печете 40 минути докато стане златисто и се втвърди.

Поднесете тази пита гореща или студена с картофи и прясна салата и бяло сухо вино от рода на Совиньон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: