Маринован свински джолан в плик на фурна

18/01/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620875
"Мариноваш и печеш, а след това събираш приятели и черпиш - това е нашата рецепта за щастие "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 736
  • Преглеждания за месеца2156
  • Преглеждания за седмицата251
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите се поръсват със сол и се оставят настрани. В купичка се счукват скилидките чесън, добавят се зехтин, лимонов сок, кетчуп, сос уорчестър, горчица, смлян черен пипер и коняк.

Всички съставки се объркват докато се получи еднородна кашица. В джоланите се правят с нож малки прорези, след което в тях и по цялата им повърхност се разпределя приготвената във вид на каша марината.

Месото се прехвърля в плик за печене, заедно с клонките мащерка и розмарин, а след това се поставя в хладилник за минимум 12 часа. Пликът с маринованите джолани се слага в тавичка, на дъното на която се налива около половин чаена чаша вода.

Пликът се пробожда с клечка за зъби на няколко места и се слага да се пече във фурна на 170 градуса за два часа и половина. Малко преди готовност пликът се отстранява и джоланите се допичат до като получат хубава и апетитна коричка.

Поднасят се с гарнитура по желание, Аз използвах това, че тавичката ми е по-голяма и наредих около джоланите овкусени картофи, които прибавих по средата на печенето.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар