Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с елда

Кисело зеле с елда

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Кисело зеле с елда2 / 2
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Постно и толкова вкусно, че дори и заклетите любители на мръвките ще му се нахвърлят"

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • лук - 1 глава
  • олио
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а зелето на по-едро.

В сгорещено олио се запържва лукът. Поръсва се с червен пипер и се прибавя зелето. Добавя се от останалите подправки на вкус. Залива се с топла вода, колкото да се покрие зелето.

Когато омекне, се прибавя измитата елда и 2 ч.ч. топла вода. Ако е нужно, се добавя още сол, и се оставя да ври до готовност на елдата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
елдата накисваш ли я
19.12.2023 15:43
Yordanka Vasileva
Yordanka Vasileva
Първото ястие което преди няколко години сготвих с елда беше това. Останах много доволна от резултата и когато ми попадне кисело зеленце си приготвям тази манджа.
16.08.2023 21:48
3