Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка Карина

Питка Карина

Питка Карина2 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Една великолепна пита винаги е подходяща - по всякакъв повод и за всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 бр.
  • мая - 1 кубче /използвам турска/
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 250 г /1 пакетче немско/
  • брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се кубчето мая с вода. След като втаса, в тавичката се слагат киселото мляко, яйцата, сол на вкус и се омесва до средно меко тесто.

Оставя се тестото да втаса.

Разделя се на три топки и се разточват три листа. Намазват се с разтопеното масло и се слагат един в друг. Нарязват се на четири и още веднъж.

Всички парчета се навиват и се нареждат в намазана с масло тава.

Оставя се да втаса, след което намазваме с жълтъците.

Печете питката около 250 градуса.

Питката Карина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: