Пресовани свински уши

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
256
77
88
26/01/2018
"Някой ни каза Наздраве за страхотното мезе или само така ни се е причуло "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 991
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ушите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см.

Добавя се соевият сос, захарта, черният пипер, солта. Вари се 30-40 минути.

След като се извадят, се поставят в съд - не много голям. Заливат се наполовина с прецедената вода, в която са се варили.

Притискат се отгоре и се поставя някаква тежест /аз поставих 2 пакета брашно/.

Оставят се в хладилника да стегнат, т.е. да се желират, след което могат да се консумират.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар