Фин пирог с кайма

27/01/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава до омекване. Каймата се прибавя към него и се запържва леко. Снема се от огъня и ѝ се прибавят подправките.

Оризът се сварява в подсолена вода и се прибавя към каймата. Прибавят се и счуканите орехи.

Маслото се стопява, тестото се омесва от брашното, белтъка, солта, млякото, лимонтузуто и содата и престоява в хладилника ½ час.

Разделя се на две топки, които се разточват за горна и долна кора. Дебелината е около 3 мм.

Помежду им се слага плънката от каймата.

Горната кора се намазва с разбития жълтък. Пирогът се слага да се пече в силно сгорещена фурна, а когато леко порозовее, се допича на 220 градуса.

Когато се извади от фурната, пирогът се наръсва с малко вода и се покрива с дебела кърпа за около 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар