Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава до омекване. Каймата се прибавя към него и се запържва леко. Снема се от огъня и ѝ се прибавят подправките.
Оризът се сварява в подсолена вода и се прибавя към каймата. Прибавят се и счуканите орехи.
Маслото се стопява, тестото се омесва от брашното, белтъка, солта, млякото, лимонтузуто и содата и престоява в хладилника ½ час.
Разделя се на две топки, които се разточват за горна и долна кора. Дебелината е около 3 мм.
Помежду им се слага плънката от каймата.
Горната кора се намазва с разбития жълтък. Пирогът се слага да се пече в силно сгорещена фурна, а когато леко порозовее, се допича на 220 градуса.
Когато се извади от фурната, пирогът се наръсва с малко вода и се покрива с дебела кърпа за около 10 минути.